Kennis- en ontmoetingsbijeenkomst ‘Autisme in combinatie met…’ in Hillegom

Op donderdag 23 mei organiseert de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) samen met WelzijnsKompas Hillegom-Lisse en een aantal ervaringsdeskundigen een bijeenkomst in Hillegom. De avond staat in het teken van autisme in combinatie met andere diagnoses.

Mensen met autisme hebben vaak ook te maken met bijvoorbeeld depressie en angsten. Dit wordt ook wel co-morbiditeit genoemd. Niet zelden leidt de overlap van klachten in eerste instantie tot een verkeerde diagnose en behandelingsaanpak.

Autismelezingen en informatiemarkt

Sprekers zijn GGZ-agoog en autismespecialist Patty van Amsterdam, die een lezing geeft over de meest voorkomende co-morbiditeit bij autisme en Wilma van Galen, coördinator bij het autismenetwerk in de regio. Zij geeft een lezing over autisme en hoogbegaafdheid. Na afloop is er ook nog een informatiemarkt.

De avond vindt plaats in het Fioretti College in Hillegom. De zaal gaat open om 19:30u. Het programma begint om 20:00u en duurt tot ongeveer 21:45u. De bijeenkomst is gratis. Aanmelden kan via: info@welzijnskompas.nl, onder vermelding van ‘autismebijeenkomst 23 mei’ of via 0252 – 757 100.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*