Stoffen in broccoli helpen mogelijk bij bestrijden autismeklachten

Groente als alternatief voor medicatie bij klachten door autisme

Er zijn wetenschappelijke aanwijzingen dat het eten van broccoli mogelijk negatieve effecten in de hersenen, die leiden tot verschillende klachten bij mensen met een autismespectrumstoornis, kunnen bestrijden. Deze groente kan dan ook mogelijk dienen als gezonder en goedkoper alternatief voor bepaalde medicatie. In een Youtubefilmpje bespreekt de Amerikaanse arts dr. Greger de studies die hiervoor aanwijzingen bevatten.

Meerdere klachten autisme bestrijden, zonder bijwerkingen

Anders dan bij medicatie bestrijden deze stoffen meerdere problemen, die leiden tot klachten bij met name mensen met autisme. Daarnaast is er geen sprake van bijwerkingen; iets dat bij medicijnen wel vaak het geval is en deze kunnen weer leiden tot nieuwe problemen. Let wel, het gaat hier dus niet om het ‘genezen’ van autisme. Dit lijkt vooralsnog onmogelijk. Op dit moment wordt autisme nog altijd beschouwd als een aandoening waarmee je wordt geboren en waarvan je niet kunt genezen. Wel zijn er meerdere manieren bekend om met de klachten, die vaak samenhangen met een autismespectrumstoornis, om te gaan.

Dr. Michael Greger is gespecialiseerd in de gezondheidseffecten van plantaardige voeding. Hij post regelmatig items via zijn website www.nutritionfacts.org en social media, waarbij hij kijkers bijpraat over de laatste stand van zaken in de wetenschap, op het gebied van plantaardige voeding en gezondheid. Ook is hij de schrijver van het boek ‘How not to die’.

Stoffen uit broccoli helpen mogelijk bij bestrijden klachten autisme

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*