WerkWeb-Autisme: tips en tools voor vinden en behouden van werk

WerkWeb-Autisme, dat onlangs werd gelanceerd, helpt normaal- tot hoogbegaafde mensen met autisme bij het vinden en behouden van werk dat goed bij hen past.

Er is van alles te vinden over werk- en studiegerelateerde zaken. Zoals aan de slag gaan als ZZP-er, beschut werken of het kiezen van een bij jou passende studie. Maar de site geeft ook tips voor wanneer je bijvoorbeeld bent ontslagen of last hebt van stress op je werk.

De website werd ontwikkeld door ervaringsdeskundigen, professionals, onderzoekers, zorginstellingen en gemeenten, als opdracht vanuit de werkgroep Arbeidsparticipatie van de Academische Werkplaats Autisme Samen Doen!

Informatie over autisme en werk

Er wordt gewerkt met wetenschappelijk onderbouwde vragenlijsten en WerkWeb-Autisme biedt ook een ‘WERKboek’ met oefeningen, informatie en aandachtspunten. Voor begeleiders en coaches biedt de website informatie en tools die helpen bij het invullen van een persoonlijk ontwikkelprofiel. Voor werkgevers zijn er informatie en tips over autisme en werk, die helpen een brug te slaan tussen de werkgever en een werknemer met autisme.

Mensen met autisme welkome aanvulling voor organisatie

Uit onderzoek blijkt dat het hebben van werk een positieve invloed heeft op de mentale gezondheid. Maar door de problemen die zij ondervinden in het dagelijks leven, heeft minimaal 55 procent van de normaal tot hoog begaafde mensen met autisme geen werk. Dit is een gemiste kans. Mensen met autisme zorgen niet alleen voor diversiteit in een organisatie, ze kunnen ook zorgen voor de nodige innovatiekracht, met oog voor detail, eerlijkheid en een hoge loyaliteit. Vaak is met kleine aanpassingen van de werkplek of het werk veel te bereiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*