Autisme en werk: hoe maak je autisme werkbaar?

Autisme op de werkvloer

Voor mensen met autisme is het niet altijd gemakkelijk om een betaalde baan te vinden en te houden. Volgens de NVA (Nederlandse Vereniging voor Autisme) heeft minstens 55% van alle volwassenen met autisme geen werk(!). Dit is een fors percentage. Zeker vergeleken met de totale beroepsbevolking, waarvan 3,6% geen werk heeft. Treurig ook, omdat veel mensen met autisme een waardevolle aanvulling zouden kunnen zijn voor een organisatie. Ze beschikken vaak over kwaliteiten als oog voor detail, een grote intrinsieke motivatie, verregaande interesse in een bepaald onderwerp en werkveld en ze zijn vaak loyale werknemers. Opvallend is dat het werkloosheidspercentage onder mensen met autisme de afgelopen jaren niet is veranderd, terwijl de krapte op de arbeidsmarkt is toegenomen. Er zijn op dit moment zo’n 240.000 openstaande vacatures. Ondertussen zitten tienduizenden mensen met autisme ongewild thuis, zonder werk. Maar, als het je wel lukt om een baan te vinden, hoe houd je je dan staande op de werkvloer? Hoe zorg je ervoor dat werken werkbaar blijft?

Betaald of vrijwilligerswerk?

Een betaalde (vaste) baan heeft veel voordelen. Het kan structuur geven aan je leven, biedt je de mogelijkheid om je te ontplooien en te groeien en je bent niet afhankelijk van een uitkering. Heb je op dit moment geen betaald werk, dan kan het handig zijn om je te laten ondersteunen door een coach, om samen met haar/hem te bepalen hoe jouw ideale baan eruit moet zien en waarop jij, in jouw specifieke situatie, moet letten. Wil het niet direct lukken om een geschikte betaalde baan te vinden, denk dan ook eens aan vrijwilligerswerk. Ook wanneer je een tijd niet hebt deelgenomen aan het arbeidsproces kan het een goed idee zijn om te beginnen met vrijwilligerswerk. Hiermee kun je (relevante) werkervaring opdoen en een eventuele afstand tot de arbeidsmarkt verkleinen. Ook kun je op een iets meer laagdrempelige  manier weer wennen aan het ritme en de structuur van een werkdag en een dag(deel) onder de mensen zijn. De druk van vrijwilligerswerk wordt vaak als minder hoog ervaren, omdat jij er niet voor je inkomen niet van afhankelijk bent en de organisatie waarvoor je werkt blij is dat jij de gelederen, onbetaald, komt versterken. Indien je in een uitkeringssituatie zit, kan het nodig zijn bij de uitkeringsinstantie te melden dat je vrijwilligerswerk gaat doen.

Plannen en managen van je werk

Belangrijk is ook om je werkdag goed te plannen en managen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je niet meerdere vergaderingen op een dag hebt. Dit kun je bespreken met je leidinggevende. Een goed argument is dat vergaderen veel tijd kost en er ook nog ander werk gedaan moet worden. Ook een dagdeel in een drukke en lawaaierige ruimte moeten doorbrengen is niet handig. Maak dit bespreekbaar. Neem regelmatig een (korte) pauze. Loop dan ook echt even weg van je werkplek, zoek een rustige plek op en geniet even van een kop koffie of een stuk fruit. De middagpauze kun je goed benutten om even rustig alleen een stukje te lopen. Ga in ieder geval even naar buiten. Dit helpt je bij het leegmaken van je hoofd en opladen voor de rest van de middag. Of zoek, indien mogelijk, een rustige plek om een meditatie- of ontspanningsoefening te doen. Ook hierover kun je met je leidinggevende afspraken maken, zodat hiervoor een ruimte beschikbaar wordt gesteld.

Hoe houd jij werken werkbaar? Ik ben heel benieuwd naar tips en ervaringen van mensen met of zonder autisme. Deel ze in de commentbox, hieronder.

Ik wens je veel werkplezier toe!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*